Presse

RateHawk
21.03.2022 21.03.2022
RateHawk пуска нов технологичен начин за плащане на резервации
RateHawk.com, онлайн система за резервиране на хотели, самолетни билети и трансфери за специалисти в областта на туризма, пусна ново средство за плащане: партньорите на RateHawk вече могат да плащат туристически услуги с картата на клиента, докато правят резервация, или от разстояние като изпратят на клиента връзка за плащане. Новите решения ще помогнат на агентите значително да подобрят обслужването на своите клиенти и потока на плащанията, като в същото време гарантират, че бизнесът се развива безопасно в епидемиологична обстановка.

Досега възможността за плащане на резервации с включена агентска комисиона чрез картата на клиента се предлагаше на партньорите само при поискване. Сега обаче всички агенти ще могат да използват тази функция – новите начини вече се предлагат в техните онлайн профили. Нещо повече, плащането може да бъде направено по някой от следните начини: или партньорът въвежда данните за картата на клиента по време на резервацията, или създава връзка за плащане, която изпраща на клиента по удобен и за страните начин, например по имейл, чрез есемес или социалните мрежи. В този случай клиентът трябва само да последва връзката и да извърши плащането със своята карта – целият процес се извършва от разстояние.

Връзката за плащане е особено полезна, когато клиентът иска да плати с карта, но партньорът няма ПОС-терминал. Освен това, новият начин на плащане значително опростява комуникацията между агента и клиента, ако чисто географски се намират на различни места – няма нужда да се срещат в офиса, за да извършат плащането, което означава, че могат да работят от всяка точка на света. Нещо повече, използването на връзки за плащане ще позволи на агента да работи във всякаква епидемиологична обстановка – методът е безопасен, като се избягва всякакъв физически контакт между страните.

Феликс Шпилман, главен изпълнителен директор на Emerging Travel Group, която управлява RateHawk, заяви: „Развитието на платежните инструменти за туристически агенти е част от нашата дългосрочна стратегия и е в унисон с глобалните тенденции. Това ново средство, въз основата на връзка, е уникално решение за много държави, където платежните инструменти все още не са добре развити. Тази функция изцяло променя досегашните принципи на работа на туристическите агенции и им позволява да работят отвсякъде без да бъдат обвързани с офис. Тя също така отговаря на променящите се нужди на клиентите, които предпочитат да купуват стоки и услуги онлайн, без да излизат от дома си. Вярваме, че резервирането на туристически услуги трябва да бъде също толкова просто, колкото и всяка друга форма на електронно пазаруване и сме готови да инвестираме времето и усилията си в това.“

Спечелената комисиона ще бъде превеждана към партньора след като клиентът напусне хотела. Информацията за тази сума се намира в специален отчет в техния онлайн профил и може да бъде намерена в раздел Отчетност – Отчетни документи. В зависимост от предпочитанията на партньора, средствата могат или да бъдат прехвърлени към неговата банкова сметка или кредитирани по неговата сметка за надплащане в системата на RateHawk.