RateHawk
21.03.2022 21.03.2022
RateHawk pokreće novu tehnologiju plaćanja rezervacija
RateHawk.com, onlajn sistem za rezervisanje hotela, avio-karata i transfera za turističke profesionalce, pokrenuo je novi način plaćanja. Partneri RateHawk-a sada mogu da plaćaju usluge putovanja karticom klijenta u toku samog rezervisanja ili slanjem linka za plaćanje klijentu. Nova rešenja pomoći će agentima da značajno poboljšaju korisničku uslugu i tok plaćanja, istovremeno omogućavajući da se posao obavlja bezbedno u bilo kom epidemiološkom okruženju.

Mogućnost plaćanja rezervacija karticom klijenta, sa provizijom agenta uključenom u cenu, ranije je bila dostupna partnerima samo na zahtev. A sada, svi agenti mogu da koriste ovu funkciju. Nove metode plaćanja već su dostupne na njihovim onlajn nalozima. Plaćanje se može izvršiti na dva načina: partner može uneti podatke o kartici klijenta tokom same rezervacije ili kreirati link za plaćanje i poslati ga klijentu  na način koji mu najviše odgovara, na primer mejlom, putem SMS-a ili putem društvenih mreža. U tom slučaju, klijent jednostavno treba da sledi link i izvrši plaćanje svojom karticom a ceo proces se obavlja na daljinu. 

Plaćanje putem linka posebno je korisno kada klijent želi da plati svojom karticom, a partner nema terminal za plaćanje. Osim toga, novi način plaćanja u velikoj meri pojednostavljuje komunikaciju između agenta i klijenta ako se oni nalaze u različitim delovima sveta. Nije neophodno da se agent i klijent sastanu u kancelariji da bi izvršili uplatu, a to znači da posao može da se obavlja sa bilo kog mesta na svetu. Štaviše, korišćenje linkova za plaćanje omogućava agentu da posluje u bilo kom epidemiološkom okruženju. Ovo je bezbedan način plaćanja, bez fizičkog kontakta između dveju strana.

Feliks Špilman, izvršni direktor Emerging Travel Group-e koja upravlja RateHawk-om, izjavio je: „Razvoj alata za plaćanje deo je naše dugoročne strategije i u skladu je sa svetskim trendovima. Ovaj novi način plaćanja zasnovan na linkovima je jedinstveno rešenje za mnoge zemlje u kojima alati za plaćanje još uvek nisu dobro razvijeni. Ovo u potpunosti menja ustaljene principe poslovanja turističkih agencija i omogućava im da posluju bilo gde bez vezivanja za kancelariju. Takođe ispunjava potrebe klijenata koje se stalno menjaju. Svi više vole da poruče robu i usluge onlajn i da ne napuštaju svoje domove. Mi verujemo da rezervisanje turističkih usluga treba da bude jednostavno kao i bilo koji drugi oblik onlajn kupovine i spremni smo da uložimo svoje vreme i resurse u to.“ 

Zarađena provizija pripisuje se partneru nakon odjave klijenta. Informacije o iznosu provizije dostupne su u posebnom izveštaju na onlajn nalogu u odeljku Izveštaji – Završni dokumenti. Po želji partnera, sredstva mogu biti prebačena na njihov račun u banci ili kreditirana u vidu Pretplate u sistemu RateHawk.