Prensa

RateHawk
26.02.2020 26.02.2020
A RateHawk.com erős 2019-es utolsó negyedéves eredményeket produkált Magyarországon
A RateHawk.com, az utazási szakemberek online foglalási platformja kihirdette a 2019. december 31-én véget ért negyedik negyedév kereskedelmi eredményeit, valamint megadta 2020-ra vonatkozó kilátásait.

A 2019-es harmadik negyedévhez képest az elkönyvelt bruttó foglalási érték Magyarországon 34%-os növekedést mutatott. 2019 negyedik negyedévében a magyar partnerek által leadott foglalások teljes száma a harmadik negyedévhez képest 50%-kal növekedett. Az előző év azonos időszakához képest a magyarországi partnerek száma csaknem megkétszereződött és 2019 végére már több mint 300 magyar utazási szakember használta felületünket és élvezte annak minden előnyét. A RateHawk összesen 15 000 utazási szakembert tudhat partnerének a világ több mint 100 országából.

A magyar utazási szakemberek által leadott foglalások alapján a legkedveltebb belföldi úti cél 2019 negyedik negyedévében Budapest volt. A legnépszerűbb külföldi úti célok 2019 negyedik negyedévében az Egyesült Államok (New York, Las Vegas), Németország (Berlin, München), Spanyolország (Barcelona, Madrid), Belgium (Brüsszel), Olaszország (Róma, Milánó), az Egyesült Királyság (London), Ausztria (Bécs), Franciaország (Párizs) és az Egyesült Arab Emirátusok (Dubai) voltak.

A legkedveltebb szálláshely-kategória a magyar utazási szakemberek által foglalt utazásokat tekintve a 4 csillagos hotelek (a negyedik negyedéves összes foglalás 49%-a), valamint a 3 csillagos hotelek (27%).

Felix Shpilman, az Emerging Travel Group vezérigazgatója azt nyilatkozta: „Egy erős negyedik negyedévet zártunk Magyarországon, amelyet termékünk versenyképessége és helyi magyar csapatunk kiemelkedő törekvései tettek lehetővé. 2020-ra továbbra is folyamatos és hosszú távú növekedést várunk, miközben a technológiai fejlesztésekre, új partnerek megszerzésére, a már meglévő partnerek aktivizálására, valamint fontos API-integrációk implementálására koncentrálunk.”

A RateHawk hivatalosan 2019-ben debütált Magyarországon. A RateHawk egy teljesen lokalizált terméket, valamint helyi magyar anyanyelvű támogatást biztosít a magyar utazási szakemberek számára. A szolgáltatás során igénybe vehető szálláshelyeket – több mint 1,3 millió hotelt, apartmant és hostelt – világszerte 100 különböző cég és 30 000 közvetlen szállodai kapcsolat teszi elérhetővé.

2019-ben a RateHawk-ot görög, szerb, bolgár, török és román nyelvekre lokalizáltuk. Felületünket átdolgoztuk, amellyel így az mobileszközökön és tableteken is használhatóvá vált. Nagyobb frissítések történtek a hotelek oldalán a szoba rész alatt, így az utazási szakemberek zökkenőmentesen és könnyedén összehasonlíthatják az árakat és egyszerűbben dolgozhatnak azokkal.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk partnereinktől, akik felismerik a RateHawk által nyújtott előnyöket. Kiemelkedő szolgáltatásunk, a foglalások visszaigazoltatása, az intuitív kezelőfelületünk és interaktív térképünk csak néhány kiemelt értékünk. Továbbra is folytatjuk az erőforrások befektetését magyar termékünkbe és ügyfélszolgálatunkba” – mondja Felix Shpilman.

A RateHawk tulajdonosa az Emerging Travel Group, egy olyan nemzetközi online utazási csoport, amely több mint 100 forráspiacon működik a RateHawk, ZenHotels és Ostrovok nevek alatt.