Prensa

RateHawk
21.03.2022 21.03.2022
H RateHawk παρουσιάζει νέα μέθοδο πληρωμών για κρατήσεις
H RateHawk.com, ένα ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων και μεταφορών για τους επαγγελματίες του τομέα των ταξιδιών, έχει θέσει σε εφαρμογή νέα μέσα πληρωμής: Οι συνεργάτες της RateHawk μπορούν πλέον να πληρώνουν για ταξιδιωτικές υπηρεσίες με την κάρτα πελάτη κατά την κράτηση ή απομακρυσμένα, αποστέλλοντας στον πελάτη ένα σύνδεσμο πληρωμής. Οι νέες λύσεις θα βοηθήσουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να βελτιώσουν σημαντικά τόσο την εξυπηρέτηση των πελατών τους όσο και τη ροή πληρωμών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε οποιοδήποτε επιδημιολογικό περιβάλλον.

Στο παρελθόν, η δυνατότητα πληρωμής για κρατήσεις με την προμήθεια του ταξιδιωτικού πράκτορα στην τιμή με κάρτα πελάτη ήταν διαθέσιμη μόνο στους συνεργάτες και κατόπιν αιτήματος. Τώρα, ωστόσο, όλοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία – οι νέες μέθοδοι είναι ήδη διαθέσιμες στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους. Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει με έναν από τους δύο τρόπους: Ο συνεργάτης είτε πληκτρολογεί τα στοιχεία της κάρτας πελάτη κατά την κράτηση, είτε δημιουργεί ένα σύνδεσμο πληρωμής και τα αποστέλλει στον πελάτη με οποιονδήποτε κατάλληλο τρόπο, για παράδειγμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS ή κοινωνικών δικτύων. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης πρέπει απλώς να ακολουθήσει το σύνδεσμο και να ολοκληρώσει την πληρωμή με την κάρτα του – ολόκληρη η διαδικασία εκτελείται εξ αποστάσεως. 

Η πληρωμή μέσω συνδέσμου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ο πελάτης θέλει να πληρώσει με την κάρτα του αλλά ο συνεργάτης δεν διαθέτει τερματικό πληρωμής. Επιπλέον, η νέα μέθοδος πληρωμής απλοποιεί σημαντικά την επικοινωνία μεταξύ του ταξιδιωτικού πράκτορα και του πελάτη, εάν βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές – δεν υπάρχει ανάγκη να συναντηθούν σε κάποιο γραφείο για την πραγματοποίηση της πληρωμής, πράγμα που σημαίνει ότι η συναλλαγή μπορεί να διεξαχθεί από οπουδήποτε στον κόσμο. Συν τοις άλλοις, η χρήση συνδέσμων πληρωμών θα δώσει τη δυνατότητα στον ταξιδιωτικό πράκτορα να εργάζεται σε οποιοδήποτε επιδημιολογικό περιβάλλον – πρόκειται για ασφαλή μέθοδο, αποφεύγοντας κάθε φυσική επαφή μεταξύ των μερών. 

O Felix Shpilman, Διευθύνων Σύμβουλος της Emerging Travel Group που διαχειρίζεται την RateHawk , σχολίασε: «Η ανάπτυξη μέσων πληρωμής για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας και συνάδει με τις παγκόσμιες τάσεις. Αυτό το νέο μέσο πληρωμής που βασίζεται στη σύνδεση αποτελεί μοναδική λύση για πολλές χώρες όπου τα μέσα πληρωμής δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί ικανοποιητικά. Αυτή η λειτουργικότητα αλλάζει εντελώς τις καθιερωμένες αρχές λειτουργίας των ταξιδιωτικών πρακτορείων και τους επιτρέπει να ασκούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε οποιαδήποτε τοποθεσία χωρίς να εξαρτώνται από κάποιο γραφείο. Ανταποκρίνεται επίσης στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, οι οποίοι παντού προτιμούν να αποκτούν αγαθά και υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, χωρίς να φεύγουν από το σπίτι τους. Πιστεύουμε ότι η κράτηση ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα πρέπει να γίνει τόσο απλή όσο οποιαδήποτε άλλη μορφή διαδικτυακών αγορών, και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε χρόνο και πόρους μας σε αυτό.» 

Η προμήθεια που θα αποκτηθεί θα αποδοθεί στον συνεργάτη μετά την αναχώρηση του πελάτη. Οι πληροφορίες σχετικά με το ποσό του είναι διαθέσιμες σε μια ειδική έκθεση στον ηλεκτρονικό λογαριασμό και μπορείτε να τις βρείτε στην ενότητα Έκθεση – Τελικά έγγραφα. Ανάλογα με την προτίμηση του συνεργάτη, τα χρήματα είτε θα μεταφερθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του είτε θα πιστωθούν στον λογαριασμό υπερπληρωμής του συστήματος RateHawk.