RateHawk
21.03.2022 21.03.2022
RateHawk lansează noi mijloace bazate pe tehnologie pentru plata rezervărilor
RateHawk.com, un sistem online pentru rezervări hoteliere, de bilete de avion si transferuri pentru profesioniștii din domeniul turismului, a lansat noi mijloace de plată: Partenerii RateHawk pot acum plăti servicii de călătorie cu cardul clientului în timpul rezervării sau de la distanță, trimițând clientului un link de plată. Noile soluții vor ajuta agenții să îmbunătățească simțitor atât asistența oferită clienților cât și fluxul de plată, garantând în același timp că activitatea se desfășoară în siguranță în orice condiții epidemiologice.

Anterior, capacitatea partenerilor de a plăti rezervările cu comisionul agentului inclus în preț folosind cardul clientului era disponibilă doar la cerere. Acum, pe de altă parte, toți agenții pot utiliza această funcționalitate – noile metode sunt deja disponibile în conturile lor online. În plus, plata se poate face prin două modalități: fie partenerul introduce informațiile cardului clientului în timpul rezervării, fie creează un link de plată și îl trimite clientului cum îi este mai comod, de exemplu prin e-mail, SMS sau prin rețele de socializare. În acest caz, clientul trebuie doar să acceseze link-ul și să finalizeze plata cu cardul său – întreaga procedură se desfășoară de la distanță. 

Plata prin link este utilă mai ales când clientul dorește să plătească cu cardul propriu, însă partenerul nu dispune de un terminal de plată. De asemenea, noua metodă de plată simplifică mult comunicarea între agent și client în cazul în care aceștia se află în zone geografice diferite – nu este necesar să se întâlnească într-un birou pentru a face plata, ceea ce înseamnă că tranzacțiile pot fi efectuate de oriunde în lume. Pe lângă aceasta, utilizarea unor linkuri de plată oferă agentului posibilitatea de a-și desfășura activitatea în orice cadru epidemiologic – este o metodă sigură, evitându-se astfel orice fel de contact fizic între părți. 

Felix Shpilman, CEO al Emerging Travel Group, care administrează RateHawk, a comentat: „Dezvoltarea de instrumente de plată pentru agenții de turism face parte din strategia noastră pe termen lung și se aliniază cu tendințele globale. Noua metodă de plată prin intermediul unui link reprezintă o soluție remarcabilă pentru multe țări în care instrumentele de plată nu sunt încă bine dezvoltate. Această funcționalitate schimbă complet vechile principii operative ale agențiilor de turism și le oferă posibilitatea de a-și desfășura activitatea oriunde, fără a fi constrânse de un birou. Vine și în întâmpinarea schimbării nevoilor clienților, care preferă oriunde să achiziționeze bunuri și servicii online, fără a-și părăsi locuința. Credem că rezervarea serviciilor de călătorie ar trebui să devină la fel de simplă ca orice tip de comerț online și suntem pregătiți să investim timpul și resursele noastre în acest sens.” 

Comisionul obținut va fi alocat partenerului după ce clientul face check-out. Informațiile despre valoarea acestuia sunt disponibile într-un raport special din contul online și pot fi reperate în secțiunea Raportare – Documente de încheiere.  În funcție de preferința partenerului, fondurile vor fi transferate fie în contul bancar al acestuia, fie creditate în contul de excedent din sistemul RateHawk.