RateHawk
21.03.2022 21.03.2022
RateHawk pokreće novu tehnologiju plaćanja rezervacija
RateHawk.com, online sustav za rezervacije hotela, zrakoplovnih karata i transfera za turističke profesionalce , pokrenuo je nove načine plaćanja: sada RateHawk partneri mogu platiti turističke usluge karticom klijenta u trenutku rezervacije ili na daljinu slanjem linka za plaćanje klijentu. Nova rješenja pomoći će agentima da značajno poboljšaju korisničke usluge i proceduru plaćanja, istovremeno osiguravajući sigurno poslovanje u svim epidemiološkim uvjetima.

Ranije je mogućnost plaćanja rezervacija karticom kupca, uz agencijsku proviziju uključenu u cijenu, bila dostupna partnerima samo na zahtjev. Međutim, sada svi agenti mogu koristiti ovu funkciju jer su nove metode već dostupne na njihovim korisničkim računima. Osim toga, plaćanje se može izvršiti na jedan od dva načina: partner ili unosi podatke o kartici klijenta prilikom rezervacije, ili kreira poveznicu za plaćanje i šalje je klijentu na bilo koji prikladan način, na primjer, e-mailom, SMS-om ili preko društvenih mreža. U tom slučaju klijent samo treba slijediti poveznicu i izvršiti plaćanje karticom – cijeli se proces odvija na daljinu.

Plaćanje putem poveznice posebno je prikladno kada klijent želi platiti karticom a partner nema terminal za plaćanje. Osim toga, novi način plaćanja uvelike pojednostavljuje komunikaciju između agenta i klijenta, ako se nalaze na različitim geografskim lokacijama. Nema potrebe za dolaskom u poslovnicu/ured kako biste izvršili plaćanje, što znači da se posao može obavljati s bilo kojeg mjesta u svijetu. Štoviše, korištenje poveznica za plaćanje omogućit će agentu da radi u bilo kojem epidemiološkom okruženju. Ovo je sigurna metoda koja isključuje fizički kontakt između strana.

Felix Spielman, generalni direktor Emerging Travel Group koja upravlja sustavom RateHawk, komentira: “Razvoj platnih instrumenata za putničke agencije dio je naše dugoročne strategije i u skladu je sa svjetskim trendovima. Ovaj novi način plaćanja putem poveznice jedinstveno je rješenje u mnogim zemljama u kojima platni instrumenti još nisu dobro razvijeni. Ova funkcija u potpunosti mijenja davno uspostavljena načela rada turističkih agencija i omogućuje im poslovanje bilo gdje, bez vezanja za ured. Ona također odgovara promjenjivim potrebama kupaca koji posvuda više vole primati robu i usluge online iz svojih domova. Vjerujemo da bi rezervacija turističkih usluga trebala biti jednostavna kao i svaki drugi oblik online kupovine i spremni smo za to uložiti svoje vrijeme i resurse.” 

Ostvarena provizija bit će dodijeljena partneru nakon što klijent napusti hotel. Podaci o iznosu provizije dostupni su u posebnom izvješću na online računu partnera,  u odjeljku "Izvještaj - Završni dokumenti". Ovisno o željama partnera, sredstva će se ili prenijeti na njegov bankovni račun, ili doznačiti na njegov račun pretplate u sustavu RateHawk.