Prensa

RateHawk
27.04.2022 27.04.2022
RateHawk отбелязва своята шеста годишнина и отчита силни резултати за първото тримесечие в България
RateHawk.com, онлайн система за резервиране на хотели, самолетни билети и трансфери за специалисти в областта на туризма, през април 2022 г. отбелязва шест години търговска дейност и отчита силен растеж в България.

Като цяло, през първото тримесечие на годината нетната стойност на резервациите в Балканския регион е нараснала 2,6 пъти в сравнение със същия период на 2021 г. Към края на първото тримесечие на 2022 г. броят на партньорите в България се е увеличил с 10% на годишна база и достига повече от 600 специалисти в туризма, сред които има известни туристически агенции, туроператори, API партньори и други професионалисти. Общият брой на партньорите на RateHawk се е увеличил с 42% на годишна база и надхвърля 27 000 от 120 страни. 

Феликс Шпилман, главен изпълнителен директор на Emerging Travel Group, която управлява RateHawk, заяви: „Силните бизнес резултати в България са резултат от няколко фактора. Най-напред, облекчаването като цяло на ограниченията за пътуване играе значителна роля за възвръщането на доверието в пътуването и увеличаващото се търсене.

Второ, фокусът на RateHawk върху изключителното качество на продукта и отличното обслужване на клиенти, осигурявано в най-нестабилната бизнес среда, се ценят високо от нашите партньори и техният нарастващ брой сам по за себе си говори за това.

Растежът обаче не би бил толкова забележителен без усилената работа и постоянството на брилянтния български екип. Нашият план за следващото тримесечие е да подсилим регионалния екип и да наемем още персонал, за да заемем още по-добри позиции, да продължим да се разширяваме в България и да предлагаме RateHawk на местните специалисти.“

Най-популярните вътрешни дестинации по брой резервации, направени от специалисти в туризма през първите три месеца на 2022 г., са София, Слънчев бряг и Велинград. На челните места при избора на пътувания зад граница са Италия (Милано, Рим, Болоня), Германия (Мюнхен, Франкфурт, Кьолн), Турция (Истанбул, Одрин, Бодрум).

Предпочитаните категории за настаняване, резервирани от българските специалисти в туризма през първото тримесечие, са 4-звездни хотели (40% от общия брой резервации през първото тримесечие) и 5-звездни хотели (28%), следвани от 3-звездните хотели (27%).

На челните места при резервациите на полети са Румъния, Унгария и Танзания. Трансфери най-често са резервирани в Италия, Франция и Гърция.

RateHawk официално започна да работи в България през 2018 г. Днес фирмата предлага на специалистите в туризма повече от 1,7 милиона възможности за настаняване, което е с 21% повече, отколкото преди година. Услугата черпи своя потенциал от повече от 140 доставчика от цял свят (което е с ръст със 17% на годишна база) и 51 000 преки договора с хотели (с 45% повече на годишна база).

През 2021 г. RateHawk започна да предлага самолетни билети от повече от 350 авиокомпании, включително повече от 150 нискотарифни такива. Платформата също така предлага трансферни маршрути в повече от 150 страни.

RateHawk има приложение за мобилни телефони, което предлага на партньорите си, използващи устройства с iOS или Android. Броят изтегляния надхвърли 17 000.

В търговския отдел на RateHawk работят повече от 90 души в цял свят. Търговските екипи са разположени в 30 страни и покриват 120 пазара в цял свят. През последната година платформата беше локализирана на три нови езика: португалски, чешки и китайски. В момента RateHawk се предлага на 19 езика.