Prensa

RateHawk
27.04.2022 27.04.2022
Η RateHawk γιορτάζει την έκτη επέτειό της και ενημερώνει για τα υψηλά αποτελέσματα του τριμήνου στην Ελλάδα
Η RateHawk.com, ένα σύστημα διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων, transfer και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, γιορτάζει έξι χρόνια λειτουργίας της τον Απρίλιο του 2022 και σημειώνει σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο τρίμηνο, το καθαρό κέρδος κρατήσεων για την περιοχή των Βαλκανίων αυξήθηκε κατά 2,6 φορές σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, ο αριθμός των συνεργατών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 26% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και σημειώνοντας περισσότερους από 800 επαγγελματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων είναι εξέχοντα τουριστικά πρακτορεία, συνεργάτες API, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες και άλλοι επαγγελματίες. Ο συνολικός αριθμός των συνεργατών της RateHawk αυξήθηκε κατά 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και ξεπέρασε τους 27 000 συνεργάτες σε 120 χώρες του κόσμου.

Ο Felix Schpilman, Διευθύνων Σύμβουλος του Emerging Travel Group, ο οποίος διαχειρίζεται την RateHawk, ανέφερε: «Οι ανοδικοί δείκτες στην Ελλάδα αιτιολογούνται οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, η μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια και την αύξηση της ζήτησης.

Δεύτερον, ο πρωτεύων στόχος της RateHawk για την υπεροχή του προϊόντος, αλλά την άριστη υποστήριξη των συνεργατών εν καιρώ ασταθών συνθηκών της αγοράς, εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους συνεργάτες μας και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τους μιλάει από μόνος του.

Ωστόσο, η άνοδος μας δε θα ήταν όμως τόσο εντυπωσιακή, χωρίς τη σκληρή δουλειά και την επιμονή της λαμπρής Ελληνικής ομάδας μας. Στα σχέδιά μας για το επόμενο τρίμηνο περιλαμβάνεται η περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής ομάδας και η πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κάτι που θα μας δώσει περισσότερες δυνατότητες για τη συνεχή διεύρυνσης μας στην Ελλάδα και την παροχή των υπηρεσιών μας στους τοπικούς επαγγελματίες της αγοράς». 

Οι κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί όσον αφορά τις κρατήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες του ταξιδιού το 1ο τρίμηνο του 2022 είναι η Αθήνα, η Θήρα και η Θεσσαλονίκη. Κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό είναι η Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία), Γερμανία (Βερολίνο, Κολόνια, Φρανκφούρτη), ΗΑΕ (Ντουμπάι, Αμπου-Ντάμπι, Σάρτζα).

Οι προτιμώμενες κατηγορίες καταλυμάτων που κρατήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες ταξιδιωτών το 1ο τρίμηνο είναι τα ξενοδοχεία 4 αστέρων (47% των συνολικών κρατήσεων του πρώτου τριμήνου) και τα ξενοδοχεία 3 αστέρων (25%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων (22%).

Αναφορικά με κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στις πιο συχνές επιλογές είναι η Γερμανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Πιο συχνά τις υπηρεσίες μεταφοράς είχαμε κρατήσεις στην Ιταλία, την Γαλλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η λειτουργία της RateHawk στην Ελλάδα επίσημα ξεκίνησε το 2018. Σήμερα παρέχει στους επαγγελματίες του τουρισμού άνω των 1,7 εκατ. καταλυμάτων, κάτι που κατά 21% υπερβαίνει τους αριθμούς της προηγούμενης χρονιάς. Η πλατφόρμα προμηθεύεται το απόθεμά της περισσότερους από 140 παγκόσμιους προμηθευτές (+17% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά) και από 51 000 απευθείας συμβάσεις ξενοδοχείων (+45% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά).

Το 2021 η RateHawk λάνσαρε την πρότασή του για πώληση αεροπορικών εισιτηρίων, προτείνοντας εισιτήρια σε περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων πάνω από 150 low-costs. Η πλατφόρμα επίσης προτείνει διαδρομές με ανταποκρίσεις σε άνω των 150 χωρών του κόσμου. 

Η RateHawk διατίθεται και σε εφαρμογή για κινητά, διαθέσιμη στους συνεργάτες που χρησιμοποιούν συσκευές iOS ή Android. Ο αριθμός των λήψεων ξεπέρασε τις 17.000.

Η RateHawk απασχολεί άνω των 90 υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο. Οι ομάδες πωλήσεων λειτουργούν σε 30 χώρες σε 120 αγορές σε όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο η πλατφόρμα έχει βγει σε τρεις νέες γλώσσες, την πορτογαλική, την τσέχικη και την κινέζικη. Την παρούσα στιγμή η RateHawk λειτουργεί σε 19 γλώσσες.