RateHawk
27.04.2022 27.04.2022
RateHawk marchează a șasea aniversare și raportează rezultate trimestriale solide în România
RateHawk.com, un sistem online de rezervări de hoteluri, bilete de avion și transferuri pentru profesioniștii din domeniul de turism, în aprilie 2022 marchează șase ani de activitate și raportează o creștere puternică în România.

În general, în primul trimestru, valoarea netă a rezervărilor în regiunea Balcanilor a crescut de 2,6 ori față de primul trimestru din 2021. Până la sfârșitul T1 2022, numărul de parteneri din România a crescut cu 30% față de anul precedent în aceeași perioadă, marcând peste 900 de profesioniști din domeniul turismului, printre care se numără agenții de turism importante, turoperatori, parteneri API și alți profesioniști. Numărul total al partenerilor RateHawk a crescut cu 42% față de anul precedent și a depășit 27.000 de parteneri din 120 de țări. 

Felix Shpilman, CEO al Emerging Travel Group, care administrează RateHawk, a comentat: "Rezultatele solide ale afacerilor din România au fost determinate de mai mulți factori. În primul rând, relaxarea generală a restricțiilor de călătorie joacă un rol semnificativ în readucerea încrederii în călătorii și în accelerarea cererii. 

În al doilea rând, accentul pus de RateHawk pe superioritatea produselor și sprijinul excelent oferit în cel mai volatil mediu de afaceri este foarte bine văzut de partenerii noștri, iar numărul acestora în creștere vorbește de la sine.

Cu toate acestea, creșterea nu ar fi fost atât de remarcabilă dacă nu ar fi fost munca și perseverența echipei noastre românești. Planul nostru pentru următorul trimestru este de a consolida în continuare echipa regională și de a recruta mai mulți angajați pentru a fi și mai bine poziționați în vederea continuării expansiunii în România și pentru a livra RateHawk profesioniștilor locali din domeniul turismului".

Primele destinații interne în ceea ce privește rezervările făcute de profesioniștii români în domeniul călătoriilor în T1 2022 sunt București, Sibiu, Cluj-Napoca. Cele mai importante alegeri pentru călătorii în străinătate sunt Italia (Roma, Milano, Florența), Turcia (Istanbul, Canakkale, Alanya) și Spania (Barcelona, Tenerife, Madrid).

Categoriile preferate de cazare rezervate de profesioniștii români din turism în primul trimestru sunt hotelurile de 4 stele (48% din totalul rezervărilor din primul trimestru) și hotelurile de 5 stele (24%), urmate de hotelurile de 3 stele (23%).

Alegerile de top de rezervări de zboruri au fost Germania, Turcia și Olanda. Serviciile de transfer au fost cel mai des rezervate în Turcia, Italia și Emiratele Arabe Unite.

RateHawk s-a lansat oficial în România în 2018. În prezent, oferă profesioniștilor în domeniul călătoriilor peste 1,7 milioane de opțiuni de cazare, în creștere cu 21% față de anul precedent. Serviciul își procură inventarul de la peste 140 de furnizori globali (+17% față de anul precedent) și 51.000 de contracte hoteliere directe (+45% față de anul precedent).

În 2021, RateHawk și-a lansat oferta de bilete de avion, furnizând bilete de la peste 350 de companii aeriene, inclusiv peste 150 de low-costuri. Platforma oferă, de asemenea, rute de transfer în peste 150 de țări.

RateHawk are o aplicație mobilă disponibilă pentru partenerii care folosesc dispozitive iOS sau Android. Numărul de descărcări a depășit 17.000.

RateHawk are peste 90 de angajați la nivel mondial. Echipele de vânzări se află în 30 de țări, acoperind 120 de piețe la nivel global. Pe parcursul anului trecut, platforma a fost localizată în trei limbi noi: portugheză, cehă și chineză. În prezent, RateHawk este disponibilă în 19 limbi.