RateHawk
27.02.2020 27.02.2020
RateHawk.com ostvaruje odlične rezultate u četvrtom kvartalu 2019. u Srbiji
RateHawk.com, onlajn rezervacioni alat za profesionalce u turističkoj industriji objavljuje prodajne rezultate četvrtog kvartala zaključno sa 31. decembrom 2019, i daje prognoze za 2020. godinu.

Ukupna vrednost bruto rezervacija u Srbiji porasla je za 35% u odnosu na treći kvartal 2019. Ukupan broj rezervacija napravljenih od strane srpskih partnera povećan je za 30% u poređenju sa trećim kvartalom. Do kraja 2019. godine platformu je koristilo preko 300 srpskih profesionalaca u turstičkoj industriji. Ukupan broj RateHawk partnera je 15.000 turističkih profesionalaca iz preko 100 zemalja.

Glavni izbori za putovanja u inostranstvo, u odnosu na rezervacije koje su napravili srpski profesionalci u turističkoj industriji, u četvrtom kvartalu 2019. godine bili su Italija (Milano, Rim), Nemačka (Berlin), Velika Britanija (London), Španija (Berselona), Austrija (Beč), Francuska (Pariz), Tajland (Puket), UAE (Dubai), SAD (Njujork).

Omiljene kategorije smeštaja rezervisane od strane srpskih turističkih profesionalaca u četvrtom kvartalu bili su hoteli sa 4 zvezdice (49% od ukupnog broja rezervacija u četvrtom kvartalu) i hoteli sa 3 zvezdice (25%).

Feliks Špilman, izvršni direktor Emerging Travel Group-e, izjavio je: „Imali smo odličan četvrti kvartal u Srbiji zahvaljujući konkurentnosti našeg proizvoda kao i zahvaljujući izuzetnim naporima našeg domaćeg srpskog tima. U 2020. godini očekujemo da ćemo nastaviti sa solidnim dugoročnim rastom a da pritom ostanemo fokusirani na tehnološka unapređenja, pronalaženje novih i aktiviranje postojećih partnera kao i na implementiranje važnih API integracija.”

RateHawk je zvanično lansiran u Srbiji 2018. Godine 2019. platforma je prevedena na srpski jezik. RateHawk nudi internu podršku na srpskom jeziku. Pružamo širok spektar objekata: više od 1,3 miliona hotela, apartmana i hostela - od preko 100 promotera objekata širom sveta i 30.000 hotela sa kojima imamo direktan ugovor.

Godine 2019. RateHawk je lokalizovan i na grčki, mađarski, bugarski, turski i rumunski jezik. Platforma je unapređena i sada je prilagođena za mobilne telefone i tablete. Značajna ažuriranja su odrađena na stranici hotela u odeljku za sobe, postao je funkcionalniji i jednostavniji za upoređivanje cena i za sam rad sa cenama.

„Dobili smo dosta pozitivnih povratnih informacija od naših partnera koji su prepoznali prednosti koje im RateHawk donosi. Naše izvanredne operacije, usluga preliminarne kontrole, intuitivni interfejs i interaktivna mapa samo su neke od njih. Nastavićemo sa ulaganjem naših resursa u proizvod i korisničku službu u Srbiji,” izjavio je Feliks Špilman.

RateHawk je u vlasništvu Emerging Travel Group-e, internacionalne onlajn turističke grupe koja posluje u preko 100 domaćih tržišta sa brendovima poput RateHawk, ZenHotels i Ostrovok.