Prensa

RateHawk
20.02.2020 20.02.2020
RateHawk.com отчете сериозни резултати за 2019 г. в България
RateHawk.com – онлайн платформа за резервации за специалисти в областта на туризма, отчете данните за своите продажби за 2019 г. и прогнозите си за 2020 г.

Общият брой резервации, направени от български партньори през 2019 г., е бил малко повече от два пъти по-голям в сравнение с този за 2018 г. Броят на партньорите в България е нараснал с 84% на годишна база. До края на 2019 г. повече от 500 специалисти в сферата на туризма в България са използвали платформата. Общият брой на партньорите на RateHawk възлиза на 15 000 специалисти в туризма от повече от 100 държави.

Най-популярните дестинации в България по брой резервации, направени от български специалисти, за 2019 г. са София, Банско и Варна. Най-предпочитани за изходящ туризъм през четвъртото тримесечие на 2019 г. са Германия (Мюнхен, Дюселдорф и Кьолн), Италия (Милано и Рим), Япония (Токио и Киото), Испания (Мадрид и Барселона), Обединеното кралство (Лондон), Гърция (Атина и Солун), Франция (Париж), Турция (Истанбул) и САЩ (Ню Йорк).

Предпочитаните категории за настаняване от българските специалисти по туризъм за 2019 г. са 4-звездните хотели (44% от всички резервации през четвъртото тримесечие) и 3-звездните хотели (26%), следвани от 5-звездните (22%).

Феликс Шпилман, главен директор на Emerging Travel Group, коментира: „Отбелязахме солидно присъствие в България, водени от конкурентните предимства на нашия продукт и изключителните усилия, положени от нашия български екип. За 2020 г. очакваме да продължим да отбелязваме стабилен дългосрочен възход въз основа на технологични подобрения, привличане на нови партньори, активизиране на съществуващи такива и въвеждане на важни интеграции на API.“

RateHawk стартира официално дейността си в България през 2018 г. През 2019 г. платформата беше преведена на български език. В момента RateHawk разполага с повече от 1,3 милиона обекта за настаняване (хотели, апартаменти и хостели) от над 100 доставчика в цял свят и 30 000 директни договора с хотели.

През 2019 г. RateHawk беше преведена и на гръцки, сръбски, унгарски, турски и румънски език. Платформата беше преработена изцяло, което я направи подходяща за мобилни устройства и таблети. Бяха направени сериозни промени в секция стаи в страницата на хотела, които повишиха функционалността и и дадоха възможност на туристическите агенти по-лесно да сравняват цени и да работят с тях.

„Получаваме много положителни коментари от нашите партньори, които признават ползите, които RateHawk им носи. Нашите изключителни оперативни екипи, обслужване преди настаняване, интуитивен интерфейс и интерактивна карта са само някои от тях. Ще продължим да инвестираме ресурсите си в продукта и обслужването на клиенти в България,” каза Феликс Шпилман.

RateHawk е собственост на Emerging Travel Group – международна онлайн група за пътувания, която работи на повече от 100 пазара с марките RateHawk, ZenHotels и Ostrovok.